Oven­pas­ta ge­hakt-spi­na­zie

Mediterraans genieten voor weinig!

(680)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Mediterraans genieten voor weinig! 4 personen
3 680

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt en de kaneel toe en bak 5 min. Voeg de tomaten toe en plet fijn met een houten lepel. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken tot het vocht verdampt is.
  3. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes. Giet de pasta af en schep met de mozzarella door de gehakt-tomatensaus. Schep in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Ovenpasta gehakt-spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta ge­hakt-spi­na­zie

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 300 g macaroni grande

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl kaneel

Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg het gehakt en de kaneel toe en bak 5 min.

4
  • 400 g gepelde tomaten
  • 600 g spinazie

Voeg de tomaten toe en plet fijn met een houten lepel. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken tot het vocht verdampt is.

5
  • 125 g mozzarella

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd ondertussen de mozzarella in stukjes.

6

Giet de pasta af en schep met de mozzarella door de gehakt-tomatensaus. Schep in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven. Lekker!

Tip: Dek de schaal af met aluminiumfolie als het gerecht te donker dreigt te worden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.