Oven­pas­ta met groen­ten

Écht Italiaans, deze pastaschotel met mozzarella, tomaten en oregano.

(320)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Écht Italiaans, deze pastaschotel met mozzarella, tomaten en oregano. 2 personen
3 320

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (18 x 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken. Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal. Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.
  3. Bak de pasta ca. 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

variatietip:

Vervang voor een slankere variant de bacon door 150 g mager rundergehakt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 80 g
  • vet 54 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Ovenpasta met groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­pas­ta met groen­ten

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 175 g macaroni grande

Kook de pasta in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 150 g baconreepjes
  • 375 g ratatouille à la Provençale

Verhit de olie in een koekenpan en bak de baconreepjes 2 min. Voeg de ratatouille toe en verwarm 2 min. zonder te koken.

4
4

Giet de pasta af, meng deze door de groenten en schep in de ovenschaal.

5
5
  • 2 tomaten
  • 125 g mozzarella
  • ½ tl gedroogde oregano

Snijd de tomaten en de mozzarella in plakjes. Verdeel de tomatenplakjes, mozzarellaplakjes, oregano en eventueel peper en zout erover.

6
6

Bak de pasta ca. 20 min. in de oven, tot de kaas gesmolten is en begint te kleuren.

variatietip:

Vervang voor een slankere variant de bacon door 150 g mager rundergehakt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.