Azi­a­ti­sche biefreep­jes met oes­ter­saus

(126)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht 4 personen
3 126

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de biefstuk in reepjes en de aubergine in blokjes. Snijd de oesterzwammen in stukken.
  2. Verhit ⅓ van de olie in een wok. Voeg de knoflook en biefstuk toe en roerbak in ca. 2-3 min. bijna gaar. Breng op smaak met peper en zout. Neem het vlees uit de wok. Verhit de rest van de olie in de wok. Voeg de ui en aubergine toe en roerbak 5 min. Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 4 min. mee. Breng op smaak met de oestersaus en peper en zout.
  3. Schep het vlees terug in de wok en voeg de taugé toe. Roerbak nog 1 min. Snijd de bosui in schuine ringen en bestrooi over de groente. Verdeel samen met de rijst over kommen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Aziatische biefreepjes met oestersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche biefreep­jes met oes­ter­saus

1
1
  • 275 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 320 g biefstukken
  • 1 aubergine
  • 150 g oesterzwammen

Snijd de ui in halve ringen en de knoflook fijn. Snijd de biefstuk in reepjes en de aubergine in blokjes. Snijd de oesterzwammen in stukken.

3
3
  • 1 el olie

Verhit de olie in een wok. Voeg de knoflook en biefstuk toe en roerbak in ca. 2-3 min. bijna gaar. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 el olie

Neem het vlees uit de wok. Verhit de olie in de wok. Voeg de ui en aubergine toe en roerbak 5 min.

5
5
  • 2 el oestersaus

Voeg de oesterzwammen toe en roerbak 4 min. mee. Breng op smaak met de oestersaus en peper en zout.

6
6
  • 125 g taugé

Schep het vlees terug in de wok en voeg de taugé toe. Roerbak nog 1 min.

7
7
  • 3 bosuien

Snijd de bosui in schuine ringen en bestrooi over de groente. Verdeel samen met de rijst over kommen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.