Azi­a­ti­sche kip­bal­le­tjes met wor­tel­rijst

Met zelfgemaakt kipgehakt. Je waant je in Azië dankzij de limoen, peper en vissaus.

(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Met zelfgemaakt kipgehakt. Je waant je in Azië dankzij de limoen, peper en vissaus. 4 personen
3 65

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet met een scherp koksmes fijn tot gehakt. Snijd de bosuitjes in heel dunne ringetjes. Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn. Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Pers de vrucht uit. Meng het kipgehakt met de bosui, het rasp, sap, de rode peper, vissaus, het paneermeel en een mespunt zout. Vorm met vochtige handen 8 balletjes.
  3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipballetjes in delen in 10 min. goudbruin en gaar.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de rijst 3 min. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min. Draai het vuur uit. Snijd de korianderblaadjes fijn. Roer met de sesamolie door de rijst. Serveer de rijst met de kipballetjes. Bon appétit!

combinatietip:

lekker met chilisaus

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 390 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 535 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Aziatische kipballetjes met wortelrijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Azi­a­ti­sche kip­bal­le­tjes met wor­tel­rijst

1
  • 150 g meergranenrijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
  • 320 g kipdijfilet

Snijd de kipfilet met een scherp koksmes fijn tot gehakt.

3
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in heel dunne ringetjes.

4
  • ½ limoen

Rasp de groene schil van de schoongeboende limoen. Pers de vrucht uit.

5
  • ½ rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper en snijd de peper fijn.

6
  • 1 mespunt zout
  • 1 el vissaus
  • 3 el paneermeel

Meng het kipgehakt met de bosui, het rasp, sap, de rode peper, vissaus, het paneermeel en het zout. Vorm met vochtige handen 2 balletjes per persoon.

7
  • 2 el olijfolie

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipballetjes in delen in 10 min. goudbruin en gaar.

8
  • 150 g peen julienne
  • 2 el olijfolie

Verhit ondertussen de rest van de olijfolie in de wok en roerbak de rijst 3 min. Voeg de peen julienne toe en roerbak nog 2 min.

9
  • 15 g verse koriander
  • 2 tl sesamolie

Draai het vuur uit. Snijd de korianderblaadjes fijn. Roer met de sesamolie door de rijst.

10

Serveer de rijst met de kipballetjes.

11

Bon appétit!

combinatietip:

lekker met chilisaus

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.