Chi­ne­se to­ma­ten­soep

De kipdrumsticks en gemberpoeder maken dit lunchgerecht helemaal af.

(527)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees lunch De kipdrumsticks en gemberpoeder maken dit lunchgerecht helemaal af. 4 personen
3 527

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom 3 min. Voeg de ui en fijngesneden knoflook toe en bak 2 min. mee. Schenk de bouillon erbij en laat 30 min. trekken. Neem de kip uit de pan en laat afkoelen.
  2. Verhit de tomatenpuree met een beetje water, roer bloem en gemberpoeder erdoor en bak 5 min.
  3. Voeg samen met de ontvelde tomaten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat 3 min. inkoken. Pureer het van het vuur af glad. Breng op smaak met suiker, azijn en peper en zout.
  4. Pluk het vlees van de drumsticks voor in de soep. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Verdeel de soep, mihoen en kip over 4 kommen. Bestrooi met de bosui.
video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.120 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Chinese tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Chi­ne­se to­ma­ten­soep

1
1
  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el olie
  • 575 g kipdrumsticks

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Verhit de olie in een pan en bak de kip rondom 3 min. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 min. mee.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 1.2 liter kippenbouillon

Maak ondertussen de bouillon van tabletten. Schenk de bouillon erbij en laat 30 min. trekken. Neem daarna de kip uit de pan en laat afkoelen.

3
3
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 el kraanwater
  • 1 el bloem
  • 2 tl gemberpoeder (djahé)

Verhit de tomatenpuree met een beetje water, roer bloem en gemberpoeder erdoor en bak 5 min.

4
4
  • 6 roma tomaten

Ontvel ondertussen de tomaten.

5
5

Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe aan de bouillon, breng aan de kook en laat 3 min. inkoken.

6
6
  • 2 el suiker
  • 1 el azijn

Pureer het van het vuur af glad. Breng op smaak met suiker, azijn en peper en zout.

7
7
  • 50 g mihoen

Pluk het vlees van de drumsticks voor in de soep. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

8
8
  • 2 bosuitjes

Verdeel de soep, mihoen en kip over de kommen. Snijd de bosui in ringetjes en bestrooi de soep hiermee.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.