Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep met mas­car­po­ne

Zo romig heb je een tomatensoep nog nooit geproefd!

(946)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Zo romig heb je een tomatensoep nog nooit geproefd! 8 personen
3 946

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. zachtjes. Snijd de tomaten in blokjes. Voeg ze met de tomatenpuree toe en laat alles ca. 5 min. zachtjes smoren.
  2. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het water toe. Breng het aan de kook en laat ca. 10 min. zachtjes koken. Roer de mascarpone erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep. Schenk het boven een andere pan door een zeef. Roer de helft van de pesto erdoor en warm al roerend ca. 2-3 min. zachtjes mee.
  3. Breng de soep op smaak met peper. Snijd het basilicum in reepjes. Verdeel over 4 kommen. Voeg de rest van de pesto toe en en strooi het basilicum erover.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Feestelijke buffetten en borrelhapjes

Italiaanse tomatensoep met mascarpone

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ita­li­aan­se to­ma­ten­soep met mas­car­po­ne

1
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit de ui en knoflook ca. 2 min. zachtjes.

2
  • 1½ kg romatomaten
  • 70 g tomatenpuree

Snijd de tomaten in blokjes. Voeg ze met de tomatenpuree toe en laat alles ca. 5 min. zachtjes smoren.

3
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 1 liter kraanwater

Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het water toe. Breng het aan de kook en laat ca. 10 min. zachtjes koken.

4
  • 250 g mascarpone

Roer de mascarpone erdoor. Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep. Schenk het boven een andere pan door een zeef.

5
  • 50 g verse rode pesto

Roer de pesto erdoor en warm al roerend ca. 2-3 min. zachtjes mee.

6
  • 15 g verse basilicum

Breng de soep op smaak met peper. Snijd het basilicum in reepjes.

7
  • 50 g verse rode pesto

Verdeel over 4 kommen. Voeg de pesto toe en en strooi het basilicum erover. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.