Ba­sis­re­cept ver­se to­ma­ten­soep

(309)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht 4 personen
3 309

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten en knoflook in 3 min. zachtjes. Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en bak nog 4 min. Voeg wat gemalen peper toe. Pluk de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft door de tomatensaus.
  2. Maak met het tablet 500 ml bouillon (per 4 personen) volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de wijn en warme bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken. Roer af en toe.
  3. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over diepe borden. Strooi de rest van de oregano over de soep.

variatietip:

Basisrecept tomatensaus: Laat de bouillon in het bovenstaand recept achterwege en gebruik maar 100 ml rode wijn. Laat de tomaten 10-15 min. sudderen, tot een dikke saus ontstaat. Schep de saus over dunne plakken gesneden entrecote of biefstuk.

combinatietip:

Lekker met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas (bijv. grana padano).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 80 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Basisrecept verse tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­sis­re­cept ver­se to­ma­ten­soep

1
1
  • 500 g romatomaten
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook

Ontvel de tomaten en snijd in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de sjalotten en knoflook in 3 min. zachtjes.

3
3
  • 1 tl suiker

Voeg de tomatenstukjes en de suiker toe en bak nog 4 min. Voeg wat gemalen peper toe.

4
4
  • 20 g verse oregano

Pluk de blaadjes oregano van de takjes en meng de helft door de tomatensaus.

5
5
  • 1 groentebouillontablet
  • 500 ml kraanwater
  • 250 ml rode wijn

Maak met het tablet de bouillon volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de wijn en warme bouillon toe en breng aan de kook.

6
6

Draai het vuur laag en laat de soep 30 min. zachtjes koken. Roer af en toe.

7
7

Breng op smaak met peper en eventueel zout en verdeel de soep over diepe borden.

8
8

Strooi de rest van de oregano over de soep.

variatietip:

Basisrecept tomatensaus: Laat de bouillon in het bovenstaand recept achterwege en gebruik maar 100 ml rode wijn. Laat de tomaten 10-15 min. sudderen, tot een dikke saus ontstaat. Schep de saus over dunne plakken gesneden entrecote of biefstuk.

combinatietip:

Lekker met boerenbrood en grofgeraspte pittige kaas (bijv. grana padano).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.