Cla­ra's to­ma­ten­soep

Met zelfgedraaide balletjes om vrolijk van te worden.

(496)waardeer
hollands voorgerecht Met zelfgedraaide balletjes om vrolijk van te worden. 8 personen
3 496

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

  1. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Leg 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit, laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd ze in stukjes.
  2. Snipper de ui. Doe de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui en pers de knoflook erboven uit. Voeg de tomatenpuree toe. Roer de gezeefde bloem erdoor tot deze is opgenomen. Verdun beetje bij beetje met liter bouillon en roer tot een gladde saus. Voeg de tomaten en de rest van de bouillon toe. Laat 15 min. koken.
  3. Kneed ondertussen het gehakt met de nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Maak met vochtige handen balletjes van 1 cm doorsnede.Pureer de soep met de staafmixer en voeg de balletjes en suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur nog 10-15 min. koken.
  4. Snijd de peterselie en basilicum fijn en verdeel over de soep.
video

To­maat ont­vel­len

instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 860 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Clara's tomatensoep

terug naar recept

Cla­ra's to­ma­ten­soep

1
1
  • 1½ kg romatomaten

Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Leg 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit, laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd ze in stukjes.

2
2
  • 4 tenen knoflook
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie
  • 3 el bloem

Snipper de ui. Doe de olie in een soeppan en fruit de gesnipperde ui en pers de knoflook erboven uit. Voeg de tomatenpuree toe. Roer de gezeefde bloem erdoor tot deze is opgenomen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 1½ liter groentebouillon (van tablet)

Verdun beetje bij beetje met liter bouillon en roer tot een gladde saus. Voeg de tomaten en de rest van de bouillon toe. Laat 15 min. koken.

4
4
  • 1½ tl nootmuskaat
  • 300 g gehakt half-om-half

Kneed ondertussen het gehakt met de nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Maak met vochtige handen balletjes van 1 cm doorsnede.

5
5
  • 1 el suiker

Pureer de soep met de staafmixer en voeg de balletjes en suiker toe. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Laat op laag vuur nog 10-15 min. koken.

7
7
  • 1 bakje basilicum
  • 5 takjes platte peterselie

Snijd de peterselie en basilicum fijn en verdeel over de soep.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.