Cla­ra's to­ma­ten­soep

(483)waardeer
Een lekker hollands recept. Het voorgerecht bevat de volgende ingrediënten: vlees, romatomaten, olijfolie, ui, knoflook, tomatenpuree, bloem, groentebouillon, gehakt, nootmuskaat, suiker, platte peterselie en basilicum Hollands voorgerecht 8 personen 194 kcal
3 483

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

1. Snijd de tomaten aan de onderkant kruislings in. Dompel 20 sec. in kokend water. Neem ze eruit, laat afkoelen en pel het vel eraf. Snijd ze in stukjes. 2. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de tomatenpuree toe. Roer de bloem erdoor tot deze is opgenomen. Verdun beetje bij beetje met liter bouillon en roer tot een gladde saus. Voeg de tomaten en de rest van de bouillon toe. Laat 15 min. koken. 3. Kneed ondertussen het gehakt met de nootmuskaat en peper en zout naar smaak. Maak met vochtige handen balletjes van 1 cm doorsnede. 4. Pureer de soep met de staafmixer en voeg de balletjes en suiker toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur nog 10-15 min. koken. Verdeel de peterselie en het basilicum over de soep.

video

To­maat ont­vel­len

Instructievideo - 00:50 min.

Tip

Familierecept AllerHande 4 2010. 'De logeerpartijtjes bij tante Clara waren vroeger echt een feest. Ik verheugde me onderweg naar Nistelrode al op haar tomatensoep,' vertelt nichtje Karin. Clara: 'Dat gastvrije heb ik van mijn moeder. We waren thuis met z'n twaalven. Omdat er nogal eens iemand meeat, kookte ons mam vaak grote pannen soep. Er konden dan altijd spontaan mensen aanschuiven.'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 194 kcal
  • Eiwit 10 g
  • Vet 12 g
  • Koolhydraten 12 g
Tags
Ook te zien in magazine

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.