Ge­gra­ti­neer­de vis en ge­gra­ti­neer­de kriel­tjes

Met een lekker kaaskorstje komt deze schotel uit de oven. Eet ‘m met sugarsnaps en knoflookboter.

(243)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Met een lekker kaaskorstje komt deze schotel uit de oven. Eet ‘m met sugarsnaps en knoflookboter. 4 personen
3 243

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom de zalmblokjes met de room en bosui. Schenk dit in de ovenschaal. Bestrooi de pangasiusfilets met peper en zout en leg ze in de room.
  2. Hak de peterselie fijn. Verdeel de krieltjes over de vis en strooi eerst de peterselie en vervolgens de kaas erover. Breng op smaak met peper. Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 20 min. gaar en lichtbruin worden.

combinatietip:

Lekker met peultjes en sugarsnaps met kruidenboter.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 625 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: OvenOpen

Gegratineerde vis en gegratineerde krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de vis en ge­gra­ti­neer­de kriel­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 bosuitjes
  • 100 g gerookte zalmblokjes
  • 200 ml slagroom

Snijd de bosui in ringetjes. Meng in een kom de zalmblokjes met de room en bosui. Schenk dit in de ovenschaal.

3
3
  • 500 g pangasiusfilets

Bestrooi de pangasiusfilets met peper en zout en leg ze in de room.

4
4
  • 2 el peterselie
  • 450 g minikrieltjes
  • 50 g geraspte belegen kaas

Hak de peterselie fijn. Verdeel de krieltjes over de vis en strooi eerst de peterselie en vervolgens de kaas erover. Breng op smaak met peper.

5
5

Zet de schaal op het rooster in het midden van de oven en laat het gerecht in ca. 20 min. gaar en lichtbruin worden.

combinatietip:

Lekker met peultjes en sugarsnaps met kruidenboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.