Oven­scho­tel met kriel­tjes

Het ei maakt de ovenschotel lekker smeuïg.

(181)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het ei maakt de ovenschotel lekker smeuïg. 4 personen
2 181

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm oven voor op 200 °C. Kook in de magnetron de krieltjes in ca. 2 x 4 minuten beetgaar op vol vermogen (700 Watt).
  2. Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes. Klop de eieren los met de crème fraîche. Meng in een kom de krieltjes, courgette, bosui, kappertjes en kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Meng het eiermengel erdoor en doe het mengsel over in een ovenschaal. Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 515 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 960 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 16-17

Ovenschotel met krieltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven­scho­tel met kriel­tjes

1
1

Verwarm oven voor op 200 °C.

2
2
  • 900 g minikrieltjes

Kook in de magnetron de krieltjes in ca. 2 x 4 minuten beetgaar op vol vermogen (700 Watt).

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 1 courgette
  • 3 bosuitjes

Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd in ringetjes.

4
4
  • 4 eieren
  • 4 el crème fraîche

Klop de eieren los met de crème fraîche.

5
5
  • 2 el kappertjes
  • 150 g geraspte oude kaas

Meng in een kom de krieltjes, courgette, bosui, kappertjes en kaas. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Meng het eiermengel erdoor en doe het mengsel over in een ovenschaal.

7
7

Bak in het midden van de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

combinatietip:

Lekker met groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.