Mi­ni­qui­ches met groe­ne as­per­ges en gar­na­len

Deze seizoensheld verdient een saus met een gouden randje.

  • brunch
  • 8 personen
  • 380 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 25 min. oventijd
(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
brunch Deze seizoensheld verdient een saus met een gouden randje. 8 personen
2 18

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 8 miniquichevormpjes (Ø 10 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in schuine stukken van ½ cm. Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm. Haal de blaadjes van de takjes van de dille. Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, asperges, courgette en ⅔ van de dille.
  2. Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar laat de boter achterwege. Roer de saus door het eimengsel.
  3. Bekleed de miniquichevormpjes met het roomboterbladerdeeg. Verdeel het eimengsel over de vormpjes en bestrooi met geraspte oude kaas. Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Meng de Hollandse garnalen met de rest van de dille. Garneer hier de quiches mee.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 18 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Miniquiches met groene asperges en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­qui­ches met groe­ne as­per­ges en gar­na­len

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 350 g groene asperges

Verwijder de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in schuine stukken van ½ cm.

3
3
  • 1 courgette
  • 15 g dille

Snijd de courgette in blokjes van 1 x 1 cm. Haal de blaadjes van de takjes van de dille.

4
4
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Klop de eieren los en meng met de crème fraîche, asperges, courgette en 2/3 van de dille.

5
5
  • 40 g aspergesaus

Bereid de aspergesaus volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar laat de boter achterwege. Roer de saus door het eimengsel.

6
6
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg
  • 100 g geraspte oude kaas

Bekleed de miniquichevormpjes met het roomboterbladerdeeg. Verdeel het eimengsel over de vormpjes en bestrooi met geraspte oude kaas.

7
7
  • 100 g Hollandse garnalen

Bak in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar. Meng de Hollandse garnalen met de rest van de dille. Garneer hier de quiches mee.

combinatietip:

Lekker met een frisse groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.