Krui­dig ge­vul­de cour­get­te

Handig voor een etentje, want je kunt ze van tevoren vullen.

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Handig voor een etentje, want je kunt ze van tevoren vullen. 4 personen
3 139

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve cm vruchtvlees aan de rand zitten. Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn en meng het met de crème fraîche en de salie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  2. Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het salie-courgettemengsel. Bestrooi de halve courgettes met de pijnboompitten en de geraspte kaas. Bak ze in ca. 20 min. gaar en goudbruin.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 130 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Kruidig gevulde courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Krui­dig ge­vul­de cour­get­te

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 courgettes

Snijd de courgettes in de lengte doormidden en hol ze uit met een eetlepel. Laat een halve cm vruchtvlees aan de rand zitten.

3
3
  • 1 el crème fraîche
  • ½ tl gedroogde salie

Snijd het losgesneden vruchtvlees fijn en meng het met de crème fraîche en de salie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

4
4
  • 2 el olijfolie

Vet de ovenschaal in. Leg de courgettes in de ovenschaal en vul ze met het salie-courgettemengsel.

5
5
  • 2 el pijnboompitten
  • 50 g geraspte oude kaas

Bestrooi de halve courgettes met de pijnboompitten en de geraspte kaas. Bak ze in ca. 20 min. gaar en goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.