Ge­gra­ti­neer­de pasta­scho­tel

Onder het laagje kaas schuilen bosuitjes, basilicum en tomaatjes.

(179)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Onder het laagje kaas schuilen bosuitjes, basilicum en tomaatjes. 4 personen
3 179

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Kook ondertussen pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd de cherrytomaten in kwarten, bosui in ringetjes en het basilicum grof.
  2. Schep de gekookte pasta om met de cherrytomaten, bosuitjes en het basilicum. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout. Schep de pasta in een ovenschaal, strooi er de kaas over. Gratineer de pastaschotel 15 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde pastaschotel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de pasta­scho­tel

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 300 g pipe rigate

Kook ondertussen pipe rigate volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3
3
  • 250 g cherrytomaten
  • 3 bosuitjes
  • 15 g verse basilicum

Snijd de cherrytomaten in kwarten, bosui in ringetjes en het basilicum grof.

4
4

Schep de gekookte pasta om met de cherrytomaten, bosuitjes en het basilicum. Breng op smaak met (versgemalen) peper en zout.

5
5
  • 150 g geraspte kaas

Schep de pasta in een ovenschaal, strooi er de kaas over. Gratineer de pastaschotel 15 min. in de oven.

combinatietip:

Lekker met een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.