Pit­ti­ge bal­le­tjes

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de peper in dunne ringetjes. Rasp de gember en doe met het gehakt in een kom. Voeg de rode peper, de ketjap, de knoflook en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door.
  2. Draai met vochtige handen balletjes ter grootte van een walnoot en rol deze door de pinda's. Druk de pinda's er een beetje in. Verhit de olie en bak de balletjes op middelhoog vuur in 3 min. rondom bruin. Laat de balletjes 8 min. op laag vuur verder garen. Lekker met sperziebonen in pittige kokos (recept elders op ah.nl/recepten) en witte rijst.

Tip:

U kunt de gehaktballen 1 dag van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Eet ze koud of verwarm ze in ca. 4 min. op laag vuur. Keer regelmatig.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.