Kip ket­jap

Snel. Slank. Pittig. Kip ketjap zoals-ie hóórt!

(223)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht Snel. Slank. Pittig. Kip ketjap zoals-ie hóórt! 4 personen
3 223

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.
  2. Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de sambal, suiker en ketjap toe. Roerbak nog 3 min. en schep de kip ketjap in een schaal. Snipper de ui en snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak de kip en de ui 3 min.
  3. Bestrooi met de rode peper en de pinda's.

variatietip:

Je kunt in plaats van de pittige sambal oelek ook een mildere variant gebruiken, zoals de sambal brandal, sambal badjak of sambal manis (op volgorde van pittigheid). Daarbij zijn sambal brandal en sambal badjak niet vegetarisch, omdat er trassi (garnalenpasta) in zit.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 935 mg
  • vezels 1 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Kip ketjap

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip ket­jap

1
1
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in reepjes.

Tip: Laat de zaadlijsten zitten voor extra pit aan dit gerecht.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 el suiker
  • 4 el ketjap manis

Snijd de knoflook fijn en voeg deze met de sambal, suiker en ketjap toe. Roerbak nog 3 min. en schep de kip ketjap in een schaal.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 1 ui
  • 300 g kipfilet
  • 3 el zonnebloemolie

Snipper de ui en snijd de kip in reepjes. Verhit de olie in een wok. Roerbak de kip en de ui 3 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 3 el ongezouten pinda's

Bestrooi met de rode peper en de pinda's.

variatietip:

Je kunt in plaats van de pittige sambal oelek ook een mildere variant gebruiken, zoals de sambal brandal, sambal badjak of sambal manis (op volgorde van pittigheid). Daarbij zijn sambal brandal en sambal badjak niet vegetarisch, omdat er trassi (garnalenpasta) in zit.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.