Sa­té­saus

(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 71

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil de gember. Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de pinda's toe en maal zo fijn mogelijk.
  2. Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan. Voeg het hete water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.

bereidingstip:

Je kunt de kruiden en de pinda's, zoals in Azië, ook in een (grote) vijzel malen. Het wordt dan een grovere saus, met stukjes noot.

bereidingstip:

Je kunt de satésaus een paar uur van tevoren bereiden. Voeg indien nodig bij het opwarmen nog wat extra heet water toe.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde kipspiesjes, frietjes of als dip voor stukjes brood en komkommer.

bewaartip:

Je kunt de satésaus in een afgesloten bakje 3 dagen bewaren in de koelkast. In de diepvries is de saus nog 3 maanden houdbaar.

video

Pin­da­saus ma­ken

Instructievideo - 00:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Satésaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sa­té­saus

1
1
  • 1 rode peper
  • 1 cm gember

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Schil de gember.

2
2
  • 3 tenen knoflook
  • 250 g gezouten pinda's

Snijd de rode peper, gember en knoflook in stukjes en doe in de keukenmachine. Voeg de pinda's toe en maal zo fijn mogelijk.

3
3
  • 200 ml kokosmelk

Verwarm de kokosmelk in een steelpan. Voeg het pindamengsel toe en breng al roerend tegen de kook aan.

4
4
  • 200 ml heet water
  • 4 el ketjap manis

Voeg het hete water en de ketjap toe en laat nog 2 min. zachtjes koken. Voeg eventueel extra water toe als de saus nog te dik is.

bereidingstip:

Je kunt de kruiden en de pinda's, zoals in Azië, ook in een (grote) vijzel malen. Het wordt dan een grovere saus, met stukjes noot.

bereidingstip:

Je kunt de satésaus een paar uur van tevoren bereiden. Voeg indien nodig bij het opwarmen nog wat extra heet water toe.

combinatietip:

Lekker bij gegrilde kipspiesjes, frietjes of als dip voor stukjes brood en komkommer.

bewaartip:

Je kunt de satésaus in een afgesloten bakje 3 dagen bewaren in de koelkast. In de diepvries is de saus nog 3 maanden houdbaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.