Sa­té ba­bi met sa­té­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 665 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, satéstokjes, staafmixer

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de gember fijn. Meng de helft van de gember met 1 el sambal, 3 el ketjap, 1 teen knoflook en 1 el olie. Schep het vlees erdoor. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.
  2. Snijd het wit van de bosui fijn. Verhit 3 el olie in een kleine pan en bak de fijngesneden ui en de pinda's 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de rest van de sambal, ketjap, knoflook, de kokosmelk en 200 ml water toe en breng aan de kook. Laat 15 min. op laag vuur koken. Pureer met de staafmixer.
  3. Rijg het vlees aan de prikkers. Verhit de grillpan en gril de saté 6 min. Keer regelmatig. Snijd de rest van de bosui in dunne ringen. Serveer de saté met de saus en bestrooi met bosui. Lekker met rijst en atjar.
video

Sa­té ma­ken

Kookles - 04:53 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 47 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.