Sper­zie­bo­nen met aman­del

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en kook de bonen in ca. 7 min. beetgaar.
  2. Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Schep regelmatig om en laat afkoelen op een bord.
  3. Verhit de olie in de koekenpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de sperziebonen toe en roerbak 2 min. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met het amandelschaafsel. Lekker met gehaktbal met garnalen en Zwitserse rösti (recepten elders op ah.nl/recepten).

Tip:

Amandelschaafsel kunt u in luchtdichte verpakking wel een halfjaar bewaren. Geroosterd amandelschaafsel is ook heerlijk over appeltaart of vanille-ijs.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 12 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.