Sper­zie­bo­nen met ha­zel­noot­dres­sing

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 41

Ingrediënten

Keukenspullen
  • minimengkom van keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hazelnoten in droge koekenpan goudbruin roosteren en even laten afkoelen. Hazelnoten samen met knoflook en peterselie in minimengkom van keukenmachine of in vijzel fijnmalen. Terwijl machine draait olie er geleidelijk bij druppelen. Azijn erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper.
  2. Sperziebonen in 7-8 min. beetgaar koken en afgieten. Hazelnootdressing door warme sperziebonen scheppen en serveren.

Tip:

Voor een mooiere presentatie: halveer de sperziebonen in de lengte. Verkort de kooktijd dan wel met 2 minuten.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 160 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.