Sper­zie­bo­nen met ge­gril­de ro­maatjes

De gegrilde tomaatjes hebben wél die grillsmaak, maar zijn ook nog lekker zacht

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan bijgerecht De gegrilde tomaatjes hebben wél die grillsmaak, maar zijn ook nog lekker zacht 4 personen
2 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar. Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de romaatjes 4 min. tot er zwarte vlekjes op komen. Keer regelmatig.
  2. Snipper de sjalot heel fijn. Klop met de honing, dragon, azijn en olie tot een dressing. Giet de sperziebonen af. Schep de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de romaatjes op de bonen.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 30 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Sperziebonen met gegrilde romaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sper­zie­bo­nen met ge­gril­de ro­maatjes

1
1
  • 600 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen, maar laat het puntje zitten. Kook de bonen in 7 min. beetgaar.

2
2
  • 250 g romaatjes

Verhit ondertussen de grillpan zonder olie of boter. Gril de romaatjes 4 min. tot er zwarte vlekjes op komen. Keer regelmatig.

3
3
  • 1 sjalot
  • ½ el honing
  • 2 tl gedroogde dragon
  • 2 el wittewijnazijn
  • 5 el extra vierge olijfolie

Snipper de sjalot heel fijn. Klop met de honing, dragon, azijn en olie tot een dressing.

4
4

Giet de sperziebonen af. Schep de dressing erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de romaatjes op de bonen.

combinatietip:

Lekker met gegrilde kip en gebakken aardappelen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.