Cour­get­te­sa­la­de

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 27

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder het puntje en de steelaanzet van de sperziebonen. Kook de sperziebonen in water met zout in 8 min. beetgaar. Giet af en doe in een schaal.
  2. Snijd ondertussen de courgettes in de lengte in 8 parten. Snijd elke part in 3 stukken. Voeg 3 el olie en de knoflook toe en meng door elkaar.
  3. Verhit de grillpan en gril de courgette met knoflook 3 min. Voeg toe aan de sperziebonen. Schep om met de rest van de olie, de munt en azijn. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Laat bij kamertemperatuur afgedekt 30 min. staan, zodat de smaken kunnen intrekken. Lekker met rijst en de vis met bieslook (zie recept elders op ah.nl/recepten).
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.