Zalm in so­ja-ho­ning­saus

In het verre oosten weten ze wel raad met vis: deze zalm is gebakken in een heerlijke zoete saus.

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In het verre oosten weten ze wel raad met vis: deze zalm is gebakken in een heerlijke zoete saus. 4 personen
3 176

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Maak intussen de wortels schoon. Haal veer de wortels in de lengte.
  2. Verhit de helft van olie in een hapjespan en bak ze op hoog vuur 2 min. aan. Voeg de de helft van de honing, de helft van de sojasaus en de azijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Meng ondertussen de rest van de honing met de rest van de sojasaus. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrijk met de soja-honingsaus en bestrooi met peper.
  4. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Verdeel de zalm over de borden en serveer met de rijst en de wortels. Bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Geroosterde sesamzaadjes zijn ook lekker over een boterham met pindakaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 645 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalm in soja-honingsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm in so­ja-ho­ning­saus

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 2 el sesamzaad

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ondertussen het sesamzaad in een koekenpan zonder olie of boter in ca. 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 1 bos bos peen

Maak intussen de wortels schoon. Haal veer de wortels in de lengte.

3
3
  • 2 el olie
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el sojasaus
  • 1 el wittewijnazijn

Verhit de olie in een hapjespan en bak ze op hoog vuur 2 min. aan. Voeg de honing, de sojasaus en de azijn toe. Doe de deksel op de pan en stoof de wortels op laag vuur in ca. 10 min. beetgaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 el vloeibare honing
  • 3 el sojasaus

Meng ondertussen de rest van de honing met de rest van de sojasaus. Dep de zalm droog met keukenpapier. Bestrijk met de soja-honingsaus en bestrooi met peper.

5
5
  • 2 el olie
  • 300 g zalmfilet

Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de zalm in ca. 6 min. gaar, keer halverwege. Verdeel de zalm over de borden en serveer met de rijst en de wortels. Bestrooi met het sesamzaad.

combinatietip:

Geroosterde sesamzaadjes zijn ook lekker over een boterham met pindakaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.