Zalm met broc­co­li

Mooi oosters gerecht dat in 20 minuten op tafel staat.

(175)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht Mooi oosters gerecht dat in 20 minuten op tafel staat. 4 personen
3 175

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Dep de zalm droog. Meng sojasaus met honing en peper naar smaak in een lage schaal. Bedek de vis ermee, laat de vis in de schaal liggen en zet apart. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Verhit olie in een wok. Snijd de ui in dunne ringen en bak de ui in 6 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de grillpan.
  2. Vet in met de rest van de olie en gril de zalm op middelhoog vuur in 4 min. net gaar. Keer halverwege. Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de broccoli en ui erdoor. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en serveer met de zalm.
video

Vis gril­len

Instructievideo - 00:43 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.230 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met broc­co­li

1
1
  • 500 g zalmfilet
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 2 el honing

Dep de zalm droog. Meng de sojasaus met honing en peper naar smaak in een lage schaal. Bedek de vis ermee, laat de vis in de schaal liggen en zet apart.

2
2
  • 500 g broccoli
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de broccoli in kleine roosjes. Kook de broccoli in 5 min. beetgaar. Verhit olie in een wok.

3
3
  • 2 uien

Snijd de ui in dunne ringen en bak de ui in 6 min. goudbruin en gaar. Verhit ondertussen de grillpan.

4
4
  • 1 el zonnebloemolie

Vet in met de rest van de olie en gril de zalm op middelhoog vuur in 4 min. net gaar. Keer halverwege.

Vis grillen

Instructievideo

00:43 min.

5
5
  • 250 g mihoen

Bereid de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 2 el Japanse sojasaus

Schep de broccoli en ui erdoor. Breng op smaak met de rest van de sojasaus en serveer met de zalm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.