Zalm en broc­co­li uit de wok

Een dagje geen vlees is met dit wokgerecht helemáál niet erg.

(132)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een dagje geen vlees is met dit wokgerecht helemáál niet erg. 4 personen
3 132

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes, de ui in partjes, de paprika in reepjes en de knoflook in plakjes. Kook de broccoli in ruim kokend water 5 min., spoel de groente af in een vergiet. Snijd de zalmfilet in blokjes.
  2. Schep de blokjes om met het citroensap en peper en zout naar smaak. Verhit in een wok de olie en roerbak de uienpartjes en de paprikareepjes 3 min. Schep de zalmblokjes en knoflookplakjes erbij en roerbak 2 min. Schep de broccoli erdoor en roerbak weer 2 min. Voeg naar smaak nog wat extra citroensap en (zwarte) peper toe. Serveer de zalm en broccoli met de rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 50-51

Zalm en broccoli uit de wok

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm en broc­co­li uit de wok

1
1
  • 300 g witte rijst
  • 500 g broccoli
  • 3 rode uien
  • 1 groene paprika
  • 1 teen knoflook

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de broccoli in roosjes, de ui in partjes, de paprika in reepjes en de knoflook in plakjes.

2
2
  • 400 g wilde zalmfilets

Kook de broccoli in ruim kokend water 5 min., spoel de groente af in een vergiet. Snijd de zalmfilet in blokjes.

3
3
  • 2 el citroensap
  • 2 el olie

Schep de blokjes om met het citroensap en peper en zout naar smaak. Verhit in een wok de olie en roerbak de uienpartjes en de paprikareepjes 3 min.

4
4

Schep de zalmblokjes en knoflookplakjes erbij en roerbak 2 min. Schep de broccoli erdoor en roerbak weer 2 min.

5
5

Voeg naar smaak nog wat extra citroensap en (zwarte) peper toe. Serveer de zalm en broccoli met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.