Spi­cy mais­soep met kid­ney­bo­nen

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 108

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pureer de maiskorrels in de keukenmachine.
  2. Verhit de olie in een pan en bak de chorzio en ui 3 min. op laag vuur. Voeg de bouillon, melk, maispuree en hot peppersauce toe en breng aan de kook. Laat op laag vuur 5 min. koken. Roer de kidneybonen erdoor en laat de soep nog 3 min. koken. Verdeel de soep over 4 kommen en garneer met de koriander.

Tip:

Serveer de soep op z'n Mexicaans in grote wijde kommen en strooi er tortillachips, geraspte kaas en koriander over.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 25 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Soepen en Sandwiches

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.