Ma­ïs­soep met ba­con

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 60

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de bacon in reepjes. Verhit de boter in een soeppan en bak de reepjes op laag vuur knapperig bruin. Schep de ui, de bleekselderij en de aardappelblokjes erdoor en bak nog 3-4 minuten. Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg 500 ml water toe. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 min. zachtjes koken. Voeg de maïskorrels en de melk aan de soep toe. Breng het geheel opnieuw aan de kook en laat de soep nog 5 min. zachtjes doorkoken. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper. Schep de soep in vier kommen en strooi de peterselie erover.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 21 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.