Pit­ti­ge ma­ïs­soep

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans voorgerecht 4 personen
3 176

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Peper in droge koekenpan kort roosteren, topje eraf snijden. In pan boter verhitten en ui en knoflook 3 min. zachtjes fruiten. Van maïs 4 el apart houden, rest door uimengsel scheppen. Melk en rode peper toevoegen, aan de kook brengen en soep 10 min. zachtjes laten koken. Met keukenmachine of staafmixer soep glad pureren. Paprika's in reepjes snijden. Crème fraîche en paprika door soep roeren en nog 5 min. zachtjes meekoken. Soep eventueel iets verdunnen met water (soep moet dik blijven). Op smaak brengen met zout. Soep in kommen scheppen en maïskorrels en kaas erover verdelen. Peterselie erboven fijnknippen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Mexico

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.