Zuur­kool­soep

(62)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 62

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Roer tot het mengsel lichtbruin kleurt (roux). Roer de melk er door. Voeg hetl water en de zuurkool toe. Breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.

Tip:

Lekker als tussendoortje.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­soep

1
1
  • 40 g boter
  • 3 el bloem
  • 300 ml halfvolle melk
  • 250 g zuurkool
  • 300 ml kraanwater

Verhit de boter in een soeppan en voeg de bloem toe. Roer tot het mengsel lichtbruin kleurt. Roer de melk er door. Voeg het water en de zuurkool toe.

2
2
  • 1 el grove mosterd

Breng al roerend aan de kook. Breng op smaak met de mosterd en peper en zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.