Zuur­kool met ap­pel

Een gerecht smaakt nóg lekkerder als het er mooi uitziet, zoals hier met de dunne plakjes appel.

(131)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Een gerecht smaakt nóg lekkerder als het er mooi uitziet, zoals hier met de dunne plakjes appel. 4 personen
3 131

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Spoel de zuurkool af en laat uitlekken. Meng in de ingevette ovenschaal met de crème fraîche, mosterd en suiker en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel deze dakpansgewijs over de zuurkool. Bestrijk met de boter.
  4. Bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 360 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.625 mg
Tags
Ook te zien in

Zuurkool met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool met ap­pel

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 kg zuurkool

Spoel de zuurkool af en laat uitlekken.

3
3
  • 2 g boter
  • 200 g crème fraîche
  • 2 el grove mosterd
  • 2 tl suiker

Vet de ovenschaal in met boter. Meng de zuurkool in de ovenschaal met de crème fraîche, mosterd en suiker en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 2 friszoete appels

Snijd de ongeschilde appels in vieren, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in zo dun mogelijke plakjes.

5
5

Verdeel deze dakpansgewijs over de zuurkool.

6
6
  • 50 g boter

Smelt de boter. Bestrijk de appel met de boter en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.