Zuur­kool met sja­lot­ten en spek

De sjalotten en spek maken de zuurkool extra lekker!

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De sjalotten en spek maken de zuurkool extra lekker! 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit in een braadpan het zuurkoolspek, zuurkool en het water. Stoof 1½ uur op laag vuur. Haal na 1 uur het zuurkoolspek eruit, snijd het vet van het vlees en doe het vlees terug in de pan. Snijd het vet in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de blokjes in 10 min. goudbruin en knapperig.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in ringen. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de sjalotten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Neem het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken in plukjes uit elkaar. Meng met de zuurkool en de grove mosterd. Verdeel de sjalotten en spekblokjes erover en garneer met de mosterdcress.

variatietip:

In plaats van mosterdcress kun je ook tuinkers gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 235 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.415 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Zuurkool met sjalotten en spek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool met sja­lot­ten en spek

1
1
  • 250 g zuurkoolspek
  • 400 g zuurkool
  • 150 ml kraanwater

Verhit in een braadpan het zuurkoolspek, zuurkool en water. Stoof 1½ uur op laag vuur.

2
2

Haal na 1 uur het zuurkoolspek eruit, snijd het vet van het vlees en doe het vlees terug in de pan.

3
3

Snijd het vet in blokjes. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de blokjes in 10 min. goudbruin en knapperig.

4
4
  • 400 g sjalotten

Snijd ondertussen de sjalotten in ringen.

5
5

Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

6
6

Bak de sjalotten in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

7
7
  • 1 el grove mosterd

Neem het vlees uit de pan en trek het met 2 vorken in plukjes uit elkaar. Meng met de zuurkool en de grove mosterd.

8
8
  • 95 g mosterdcress

Verdeel de sjalotten en spekblokjes erover en garneer met de mosterdcress.

variatietip:

In plaats van mosterdcress kun je ook tuinkers gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.