Pis­to­let hot­dog, zuur­kool en ka­ten­spek

Stevige lunch: zuurkool en worst op een knapperig broodje.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Stevige lunch: zuurkool en worst op een knapperig broodje. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de zuurkool in een pan met het water en het karwijzaad. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken en laat uitlekken in een vergiet.
  2. Omwikkel ondertussen de hotdogs elk met 1 plakje spek. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worsten in 4 min. goudbruin. Keer regelmatig.
  3. Snijd de pistolets overlangs doormidden en besmeer de onderste helften met de mosterd. Verdeel de zuurkool erover. Leg hierop 2 hotdogs. Leg de bovenkanten van de pistolets erop en serveer.
video

Zuur­kool

Onze leverancier - 04:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 2.180 mg
  • vezels 3 g
Ook te zien in

Pistolet hotdog, zuurkool en katenspek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pis­to­let hot­dog, zuur­kool en ka­ten­spek

1
1
  • 200 g zuurkool
  • 100 ml kraanwater
  • 1 tl karwijzaad

Doe de zuurkool in een pan met het water en karwijzaad. Breng aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. koken en laat uitlekken in een vergiet.

2
2
  • 8 hotdogs
  • 8 plakjes katenspek
  • 2 el olie

Omwikkel ondertussen de hotdogs elk met 1 plakje spek. Verhit de olie in een koekenpan en bak de worsten in 4 min. goudbruin. Keer regelmatig.

3
3
  • 4 witte pistolets
  • 2 el Zaanse mosterd

Snijd de pistolets overlangs doormidden en besmeer de onderste helften met de mosterd.

4
4

Verdeel de zuurkool erover. Leg hierop 2 hotdogs. Leg de bovenkanten van de pistolets erop en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.