Zuur­kool­sa­la­de met ge­rook­te eend

De eendenborstfilet en de mosterd geven de zuurkool een bijzondere twist.

(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands borrelhapje De eendenborstfilet en de mosterd geven de zuurkool een bijzondere twist. 8 stuks
3 31

Ingrediënten

Keukenspullen
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de korstjes van het brood en rol het brood met een deegroller plat. Snijd het brood schuin door en snijd de driehoekjes die overblijven nogmaals door. Verhit de boter in een koekenpan en bak het brood in 5 min. goudbruin. Keer regelmatig. Laat afkoelen op keukenpapier.
  2. Druk het vocht uit de zuurkool en meng met de slagroom en mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de zuurkool over de toast en leg op elk toastje 2 opgerolde plakjes eendenborstfilet. Serveer direct.

variatietip:

Dit gerecht smaakt ook lekker met gerookte paling in plaats van gerookte eendenborst.

variatietip:

Liever geen eend? Kies dan voor gerookte kip.

kookstaptip:

In plaats van zelf toast te maken, kun je de zuurkoolsalade ook serveren op toastjes met olijfolie, zeezout en rozemarijn (bakje 15 g).

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 55 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 165 mg
Tags
Ook te zien in

Zuurkoolsalade met gerookte eend

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zuur­kool­sa­la­de met ge­rook­te eend

1
  • 2 sneetjes witbrood

Snijd de korstjes van het brood en rol het brood met een deegroller plat.

2

Snijd het brood schuin door en snijd de driehoekjes die overblijven nogmaals door.

3
  • 10 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak het brood in 5 min. goudbruin. Keer regelmatig. Laat afkoelen op keukenpapier.

4
  • 1 el slagroom
  • 1 tl grove mosterd
  • 50 g zuurkool

Druk het vocht uit de zuurkool en meng met de slagroom en mosterd. Breng op smaak met peper en zout.

5
  • 16 plakjes gerookte eendenborstfilet

Verdeel de zuurkool over de toast en leg op elk toastje 2 opgerolde plakjes eendenborstfilet. Serveer direct. Bon appétit!

variatietip:

Dit gerecht smaakt ook lekker met gerookte paling in plaats van gerookte eendenborst.

variatietip:

Liever geen eend? Kies dan voor gerookte kip.

kookstaptip:

In plaats van zelf toast te maken, kun je de zuurkoolsalade ook serveren op toastjes met olijfolie, zeezout en rozemarijn (bakje 15 g).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.