Sprui­ten-rook­worst­taart

Neem alles wat Hollands en winters is en stop het in één hartige taart. Smullen!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 955 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(352)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Neem alles wat Hollands en winters is en stop het in één hartige taart. Smullen! 4 personen
3 352

Ingrediënten

Keukenspullen
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bedek met het deeg.
  2. Kook de spruiten 5 min. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snijd de ui in ringen en de worst in plakjes. Verdeel de spruiten, appel, worst en de ui over de deegbodem. Roer de eieren los met de slagroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Schenk over het mengsel in de quichevorm. Bak de taart in ca. 45 min. goudbruin en gaar in de oven.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 170 °C.

video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 955 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 71 g
    waarvan verzadigd 40 g
  • natrium 1.465 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spruiten-rookworsttaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sprui­ten-rook­worst­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 170 °C.

2
2
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart
  • 2 el olijfolie

Laat het deeg ontdooien. Vet de quichevorm in en bedek met het deeg.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3
  • 500 g spruitjes
  • 1 friszoete appel

Kook de spruiten 5 min. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.

4
4
  • 1 rode ui
  • 250 g Gelderse rookworsten

Snijd de ui in ringen en de worst in plakjes.

5
5
  • 1 rode ui
  • 4 eieren
  • 250 ml slagroom
  • 175 g gemalen belegen kaas

Verdeel de spruiten, appel, worst en de ui over de deegbodem. Roer de eieren los met de slagroom en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.

6
6

Schenk over het mengsel in de quichevorm. Bak de taart in de oven in ca. 45 min. goudbruin en gaar.

bewaartip:

Je kunt de taart 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm ca. 15 min. in de oven op 170 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.