Rijk­ge­vul­de spi­na­zie-ham­pas­tei

Flinke trek? Kies voor deze hartige taart met winterse vulling.

(288)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Flinke trek? Kies voor deze hartige taart met winterse vulling. 4 personen
4 288

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Kook de spinazie in ruim water met zout 1 min. Laat uitlekken, druk het vocht eruit en snijd fijn. Snijd de ham in kleine blokjes. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Snipper de sjalotten.
  2. Verhit 2/3 van de boter in een pan en bak de sjalot 3 min. Voeg de bloem toe en laat deze al roerend lichtbruin kleuren. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een dikke bechamelsaus. Laat een beetje afkoelen. Roer de helft van de eieren en de helft van de kaas door de saus. Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.
  3. Snijd de knoflook fijn. Verhit de rest van de boter en bak de knoflook 2 min. Voeg de ham en de champignons toe aan de knoflook en bak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Leg de helft van de bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk aan. Schep het spinazie-mengsel erop, maar laat ca. 2 cm deeg rondom vrij. Schep het ham-champignonmengsel erop en dek af met bladerdeeg. Duw de randen met een vork dicht en prik gaatjes in de bovenkant. Splits de rest van de eieren, klop het eigeel los en bestrijk de pastei ermee. Bestrooi met de rest van de kaas. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 52 g
    waarvan verzadigd 33 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Rijkgevulde spinazie-hampastei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijk­ge­vul­de spi­na­zie-ham­pas­tei

1
1
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat het bladerdeeg ontdooien.

2
2
  • 600 g bladspinazie

Kook de spinazie in ruim water met zout 1 min. Laat uitlekken, druk het vocht eruit en snijd fijn.

3
3
  • 160 g ham
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de ham in kleine blokjes. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

4
4
  • 2 sjalotten

Snipper de sjalotten.

5
5
  • 50 g boter

Verhit de boter in een pan en bak de sjalot 3 min.

6
6
  • 50 g bloem

Voeg de bloem toe en laat deze al roerend lichtbruin kleuren.

7
7
  • 300 ml halfvolle melk

Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook tot een dikke bechamelsaus. Laat een beetje afkoelen.

8
8
  • 50 g geraspte oude kaas
  • 1 ei

Roer het ei en de helft van de kaas door de saus.

9
9
  • 1 mespunt nootmuskaat

Voeg de spinazie toe en breng op smaak met de nootmuskaat, peper en zout.

10
10
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

11
11
  • 25 g boter

Verhit de rest van de boter en bak de knoflook 2 min.

12
12

Voeg de ham en de champignons toe aan de knoflook en bak 4 min. Breng op smaak met peper en zout.

13
13

Leg de helft van de bladerdeeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen elkaar overlappen en druk aan.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

14
14

Schep het spinazie-mengsel erop, maar laat ca. 2 cm deeg rondom vrij. Schep het ham-champignonmengsel erop en dek af met de rest van het bladerdeeg.

15
15

Duw de randen met een vork dicht en prik gaatjes in de bovenkant.

16
16
  • 1 ei
  • 50 g geraspte oude kaas

Splits het ei, klop het eigeel los en bestrijk de pastei ermee. Bestrooi met de kaas. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.