Ba­si­li­cum­souf­flé met ge­droog­de to­maat­jes

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 30

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • souffléschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Vet de souffléschaal in. Splits de eieren en snipper de sjalotten. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd in dunne reepjes. Laat de tomaten uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en snijd in kleine blokjes.
  2. Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. Roer de bloem erdoor. Roer de melk er scheutje voor scheutje door en roer tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten. Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Breng op smaak met peper. Roer het basilicum en de tomaat erdoor.
  3. Ontvet een kom en klop hierin de eiwitten stijf. Spatel de saus luchtig door de eiwitten. Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar, laat mooi rijzen. Zet de ovendeur op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met patates frites en rucolasla.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Basilicumsoufflé met gedroogde tomaatjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­si­li­cum­souf­flé met ge­droog­de to­maat­jes

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3.

2
2
  • 2 g boter
  • 4 eieren
  • 2 sjalotten
  • 30 g basilicum

Vet de souffléschaal in. Splits de eieren en snipper de sjalotten. Haal de blaadjes basilicum van de takjes en snijd in dunne reepjes.

3
3
  • 6 zongedroogde tomaten

Laat de tomaten uitlekken, dep ze droog met keukenpapier en snijd in kleine blokjes.

4
4
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Verhit de boter in een pan en fruit de sjalot ca. 1 min. Roer de bloem erdoor.

5
5
  • 400 ml melk
  • 150 g geraspte belegen kaas

Roer de melk er scheutje voor scheutje door en roer tot een gladde saus ontstaat. Roer de kaas erdoor tot deze begint te smelten.

6
6

Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers erdoor. Breng op smaak met peper. Roer het basilicum en de tomaat erdoor.

7
7

Ontvet een kom en klop hierin de eiwitten stijf. Spatel de saus luchtig door de eiwitten.

8
8

Schep het soufflémengsel in de schaal en bak in het midden van de oven in ca. 25 min. gaar, laat mooi rijzen.

9
9

Zet de ovendeur op een kiertje en bak de soufflé in ca. 10 min. goudbruin. Serveer direct.

combinatietip:

Lekker met patates frites en rucolasla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.