Spi­na­zie-kaas­taart

Spinazie en twee soorten kaas vormen de vulling voor deze geweldige quiche.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 685 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(173)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Spinazie en twee soorten kaas vormen de vulling voor deze geweldige quiche. 4 personen
3 173

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine
  • quichevorm (Ø 26 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng in een keukenmachine de bloem met 3/4 van de boter en een ei. Rol de deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap. Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met het deeg en snijd het overtollig deeg langs de bovenrand weg. Zet in de koelkast.
  2. Snipper de ui. Verhit de rest van de boter in een wok en fruit de ui 2 min. Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat het op hoog vuur al omscheppend slinken. Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit.
  3. Roer de ricotta in een kom los met de rest van de eieren en de geraspte kaas. Schep de spinazie erdoor en breng het geheel pittig op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de spinazievulling in de vorm. Zet de vorm in het midden van de oven en bak in 30-35 min. goudbruin.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 685 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 46 g
    waarvan verzadigd 28 g
  • natrium 580 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Spinazie-kaastaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie-kaas­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 150 g bloem
  • 75 g boter
  • 1 ei

Meng in een keukenmachine de bloem met de boter en ei.

Tip: Of de boter met messen in bloem in kleine stukjes snijden, het ei toevoegen en geheel met koele hand tot soepel deeg kleden.

3
3

Rol de deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap.

4
4
  • 5 g boter

Vet de quichevorm in met boter. Bekleed de vorm met het deeg en snijd het overtollig deeg langs de bovenrand weg. Zet in de koelkast.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

5
5
  • 1 ui

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

6
6
  • 25 g boter

Verhit de boter in een wok en fruit de ui 2 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

7
7
  • 750 g bladspinazie

Voeg de spinazie in gedeelten toe en laat het op hoog vuur al omscheppend slinken.

8
8

Laat de spinazie in een zeef uitlekken. Druk met de bolle kant van een lepel het overtollige vocht eruit.

9
9
  • 250 g ricotta
  • 3 eieren
  • 150 g geraspte belegen kaas

Roer de ricotta in een kom los met de rest van de eieren en de geraspte kaas.

10
10
  • 1 mespunt nootmuskaat

Schep de spinazie erdoor en breng het geheel pittig op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

11
11

Schep de spinazievulling in de vorm. Zet de vorm in het midden van de oven en bak in 30-35 min. goudbruin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.