La­sag­ne met ham en spi­na­zie

Vol en romig, met spinazie à la crème en zelfgemaakte bechamelsaus met gruyèrekaas.

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Vol en romig, met spinazie à la crème en zelfgemaakte bechamelsaus met gruyèrekaas. 4 personen
3 163

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad (tot roux) en laat op laag vuur 5 min. garen, tot het gaat kleuren. Voeg al roerend de melk toe en roer tot een gebonden saus.
  2. Rasp ondertussen de gruyère. Voeg 2/3 van de gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Vet de ovenschaal in. Leg een laagje bevroren spinazieblokjes in de ovenschaal, bestrooi met peper en zout en bedek met lasagnebladen. Bedek met spinazieblokjes, wat plakjes ham en een laagje saus. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Eindig met een laagje saus. Bestrooi met de rest van de gruyère. Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.

variatietip:

Vervang voor een extra hartig accent de ham door uitgebakken spekblokjes.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van tomaten en bosui.

video

Roux ma­ken

Instructievideo - 00:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 760 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 21 g
  • natrium 1.480 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Lasagne met ham en spinazie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ham en spi­na­zie

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 50 g boter
  • 50 g bloem

Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer glad (tot roux) en laat op laag vuur 5 min. garen, tot het gaat kleuren.

Roux maken

Instructievideo

00:45 min.

3
3
  • 600 ml halfvolle melk
  • 150 g gruyère

Voeg al roerend de melk toe en roer tot een gebonden saus. Rasp ondertussen de gruyère.

4
4
  • 100 g gruyère
  • 1 mespunt nootmuskaat

Voeg de gruyère en de nootmuskaat toe en roer tot de kaas is gesmolten. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 2 g boter
  • 900 g spinazie à la crème
  • 250 g lasagne verdi

Vet de ovenschaal in. Leg een laagje bevroren spinazieblokjes in de ovenschaal, bestrooi met peper en zout en bedek met lasagnebladen.

6
6
  • 250 g achterham

Bedek met spinazieblokjes, wat plakjes ham en een laagje saus. Herhaal tot de ingrediënten op zijn.

7
7
  • 50 g gruyère

Eindig met een laagje saus. Bestrooi met de rest van de gruyère.

8
8

Bak de lasagne ca. 45 min. in de oven.

variatietip:

Vervang voor een extra hartig accent de ham door uitgebakken spekblokjes.

combinatietip:

Lekker met een frisse salade van tomaten en bosui.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.