Kal­koen­fi­let met cham­pig­non­room­saus

Wie houdt er niet van roomsaus? En hier zitten óók nog lekker veel champignons in voor een goedgevulde herfstmaaltijd.

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Wie houdt er niet van roomsaus? En hier zitten óók nog lekker veel champignons in voor een goedgevulde herfstmaaltijd. 4 personen
3 110

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Verhit de olie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet eerst bruin aan en vervolgens in 15 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Snipper intussen de ui en snijd de champignons in kwarten.
  3. Fruit de ui 1 min. in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. gaar. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg het water toe. Roer de aanbaksels los en voeg de kookroom toe. Verwarm de saus nog 1-2 min. zachtjes en voeg de rozemarijn met peper naar smaak toe.
  4. Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Verdeel de spaghetti over diepe borden en leg de plakjes kalkoenfilet erop. Schep de champignonroomsaus erover.

combinatietip:

Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 50-51

Kalkoenfilet met champignonroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­fi­let met cham­pig­non­room­saus

1
1
  • 300 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 440 g kalkoenfilets
  • 2 el olijfolie
  • 2 uien
  • 500 g champignons

Bestrooi de kalkoenfilet met peper en zout. Verhit de olie in de koekenpan en bak de kalkoenfilet eerst bruin aan en vervolgens in 15 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel. Snipper intussen de ui en snijd de champignons in kwarten.

3
3
  • ½ bospaddenstoelenbouillontablet
  • 100 ml water

Fruit de ui 1 min. in het bakvet. Voeg de champignons toe en bak in 4-5 min. gaar. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en voeg het water toe.

4
4
  • 250 ml kookroom
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

Roer de aanbaksels los en voeg de kookroom toe. Verwarm de saus nog 1-2 min. zachtjes en voeg de rozemarijn met peper naar smaak toe.

5
5

Snijd de kalkoenfilet in plakjes. Verdeel de spaghetti over diepe borden en leg de plakjes kalkoenfilet erop. Schep de champignonroomsaus erover.

combinatietip:

Lekker met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.