Ge­gril­de kal­koen­fi­let met cham­pig­non­room­saus

De truffelolie maakt de saus bij dit gerecht intenser.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De truffelolie maakt de saus bij dit gerecht intenser. 4 personen
4 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de ongeschilde krieltjes, halveer de grotere en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar. Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes.
  2. Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mes het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door. Klap de filets open en duw ze met het lemmet van het mes plat zodat ze overal even dik worden. Halveer ze, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze in 15 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Verkruimel ondertussen het halve bouillontablet in een kom en voeg 300 ml kokend water toe. Roer los. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de bouillon en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met de tartufo-olie en peper.
  4. Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af. Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.

bereidingstip:

Je kunt de kalkoenfilet ook op de barbecue bereiden. De bereidingstijd blijft dan hetzelfde.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

kookstaptip:

Eten er kinderen mee? Meng de truffelolie dan pas op je bord door de champignonroomsaus.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 595 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Allerhande Box week 33 2016

Gegrilde kalkoenfilet met champignonroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kal­koen­fi­let met cham­pig­non­room­saus

1
1
  • 1 kg krieltjes

Was de ongeschilde krieltjes, halveer de grotere en kook ze in ruim water met eventueel zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons

Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

3
3
  • 2 tenen knoflook
  • 600 g broccoli

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4
  • 430 g kalkoenfilets

Verhit de grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mes het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door.

5
5

Klap de filets open en duw ze met het lemmet van het mes plat zodat ze overal even dik worden.

6
6
  • 1 el arachideolie

Halveer ze, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril ze in 15 min. gaar. Keer halverwege.

7
7
  • ½ paddenstoelenbouillontablet
  • 300 ml kokend water

Verkruimel ondertussen het halve bouillontablet in een kom en voeg het kokend water toe. Roer los.

8
8
  • 50 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.

9
9
  • 2 el bloem
  • 125 ml slagroom

Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de bouillon en slagroom toe en breng al roerend aan de kook.

10
10
  • 2 tl olijfolie truffelaroma

Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met de olijfolie met truffelaroma en peper.

11
11

Breng ondertussen een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de broccoli 5 min. Giet af.

12
12

Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.

bereidingstip:

Je kunt de kalkoenfilet ook op de barbecue bereiden. De bereidingstijd blijft dan hetzelfde.

kookstaptip:

Eten er kinderen mee? Meng de truffelolie dan pas op je bord door de champignonroomsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.