Ge­gril­de kal­koen­fi­let met cham­pig­non­room­saus

Kalkoenfilet in een chique jas. Heerlijk wat een beetje truffelsmaak kan doen.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Kalkoenfilet in een chique jas. Heerlijk wat een beetje truffelsmaak kan doen. 4 personen
4 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de ongeschilde krieltjes, halveer ze en kook in ruim water met wat zout in 20 min. gaar.
  2. Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes.
  3. Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mesje het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door. Klap open en duw met het lemmet van je mes plat. Op deze manier wordt de kalkoenfilet overal even dik. Halveer de filets, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de kalkoenfilets in 15 min. gaar. Keer halverwege.
  4. Verkruimel ondertussen het bouillontablet in een kom en voeg het kokende water toe. Roer los. Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin. Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee. Voeg de bouillon en de slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en de truffelolie.
  5. Breng ondertussen een pan water met wat zout aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook 5 min. Giet af.
  6. Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Dan kun je de olie met truffelsmaak apart serveren, in plaats van deze toe te voegen aan de roomsaus.

Tip:

Dit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Tip:

Lekkere wijn bij dit gerecht: La Tulipe de la Garde Chardonnay.

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box

Gegrilde kalkoenfilet met champignonroomsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de kal­koen­fi­let met cham­pig­non­room­saus

1
1
  • 800 g kriel

Was de ongeschilde krieltjes, halveer ze en kook in ruim water met wat zout in 20 min. gaar.

2
2
  • 250 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook

Veeg ondertussen de champignons voorzichtig schoon en snijd in plakjes. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 600 g broccoli

Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de steel en snijd in stukjes.

4
4
  • 430 g kalkoenfilets

Verhit ondertussen een grillpan zonder olie of boter. Snijd met een scherp mesje het dikke deel van de kalkoenfilets in, maar niet door.

5
5

Klap open en duw met het lemmet van je mes plat. Op deze manier wordt de kalkoenfilet overal even dik.

6
6
  • 1 el olie

Halveer de filets, bestrijk met de olie en bestrooi met peper en zout. Gril de kalkoenfilets in 15 min. gaar. Keer halverwege.

7
7
  • ½ paddenstoelenbouillontablet
  • 300 ml kokend water

Verkruimel ondertussen het bouillontablet in een kom en voeg het kokende water toe. Roer los.

8
8
  • 50 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de champignons en knoflook op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin.

9
9
  • 2 el bloem

Voeg de bloem toe en bak al roerend 1 min. mee.

10
10
  • 125 ml slagroom
  • 1 el truffelolie

Voeg de bouillon en de slagroom toe en breng al roerend aan de kook.

11
11

Laat 10 min. op middelhoog vuur inkoken. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en de truffelolie.

12
12

Breng ondertussen een pan water met wat zout aan de kook en voeg de broccoli toe. Kook 5 min. Giet af.

13
13

Serveer de kalkoenfilet met de champignonroomsaus, krieltjes en broccoli.

bereidingstip:

Eten er kinderen mee? Dan kun je de olie met truffelsmaak apart serveren, in plaats van deze toe te voegen aan de roomsaus.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.