Var­kensme­dail­lons met ap­pel

(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 107

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de varkenshaas in plakken van 2 cm (medaillons). Bestrooi met peper en zout naar smaak. Snijd de appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in de lengte door. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak het vlees in 3-4 min. goudbruin en gaar. Verhit in een andere koekenpan de rest van de olie en bak de appel 1-2 min. per kant. Neem het vlees uit de pan en houd warm in aluminiumfolie. Fruit de sjalot in het bakvet. Voeg de witte wijn toe en roer de aanbaksels op laag vuur met een houten spatel los. Voeg de crème fraîche toe en roer om. Breng de saus op smaak met de mosterd en peper en zout. Verdeel de varkensmedaillons en de appelpartjes over 4 borden. Schep de mosterdsaus ernaast en bestrooi met de peterselie. Lekker met aardappelpuree en spruitjes.

Tip:

Fijngesneden peterselie is ook lekker door aardappelpuree.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 30 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.