Kar­bo­na­de met bies­look­room­saus

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 2 el olie in een koekenpan en bak de krieltjes in 20 min. goudbruin en gaar.
  2. Schil de stengels bleekselderij in de lengte met een dunschiller en snijd ze in stukken van 5 cm. Kook in 8 min. beetgaar.
  3. Verhit in een andere koekenpan 2 el olie. Bestrooi de karbonades met peper en zout en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar.
  4. Neem het vlees uit de pan. Voeg de wijn en crème fraîche toe, roer door en laat de saus 1 min. koken. Leg het vlees terug in de pan. Voeg de bieslook met peper en zout toe.
  5. Verdeel de karbonades met de bieslookroomsaus en bleekselderij over 4 borden. Serveer met de krieltjes.

Tip:

Eten er kinderen mee? Vervang de wijn dan door kippenbouillon (van tablet).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 37 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.