Var­kens­haas­jes met ge­bak­ken ap­pel

Heerlijke combi van zout en zoet: varkenshaas met rauwe ham, appel en basterdsuiker.

(284)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Heerlijke combi van zout en zoet: varkenshaas met rauwe ham, appel en basterdsuiker. 4 personen
4 284

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 cocktailprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer het vlees. Vouw de dunne uiteinden dubbel en zet vast met een cocktailprikker. Bestrijk het vlees met de mosterd en bestrooi met peper. Wikkel elk stuk varkenshaas in een plak ham.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan en bak het vlees in 12 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Verwijder ondertussen de klokhuizen van de appels. Snijd de appels in 8 plakken van ongeveer dezelfde dikte. Strooi de suiker op een bord en druk de appelplakken erin.
  4. Leg de appelplakken bij het vlees in de pan en laat in 2-3 min. per kant in delen goudbruin bakken. Neem het vlees en de appel uit de pan en houd warm.
  5. Blus het bakvet in de pan af met de wijn. Roer de aanbaksels goed los en breng de jus op smaak met peper, zout en eventueel wat extra mosterd.
  6. Snijd het vlees in plakken en leg met de appelplakken op een bord. Druppel de jus erover en bestrooi met peper.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 475 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaasjes met gebakken appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas­jes met ge­bak­ken ap­pel

1
  • 500 g varkenshaas

Halveer het vlees. Vouw de dunne uiteinden dubbel en zet vast met een cocktailprikker.

2
  • 2 el grove mosterd

Bestrijk het vlees met de mosterd en bestrooi met peper.

3
  • 4 plakken Coburger ham

Wikkel elk stuk varkenshaas in een plak ham.

4
  • 50 g boter

Smelt de boter in een grote koekenpan en bak het vlees in 12 min. gaar. Keer regelmatig.

5
  • 2 mildzoete appels

Verwijder ondertussen de klokhuizen van de appels. Snijd de appels in 8 plakken van ongeveer dezelfde dikte.

6
  • 2 el witte basterdsuiker

Strooi de suiker op een bord en druk de appelplakken erin.

7

Leg de appelplakken bij het vlees in de pan en laat in 2-3 min. per kant in delen goudbruin bakken.

8

Neem het vlees en de appel uit de pan en houd warm.

9
  • 100 ml witte wijn

Blus het bakvet in de pan af met de wijn. Roer de aanbaksels goed los en breng de jus op smaak met peper, zout en eventueel wat extra mosterd.

Tip: Je kunt in plaats van witte wijn ook 100 ml appelsap gebruiken.

10

Snijd het vlees in plakken en leg met de appelplakken op een bord.

11

Druppel de jus erover en bestrooi met peper. Bon appétit!

Tip: Lekker met aardappelgratin en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.