Ge­bak­ken prei met ap­pel

Appel geeft dit romige preigerecht een frisse touch.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Appel geeft dit romige preigerecht een frisse touch. 4 personen
3 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de prei toe en bak op hoog vuur 3 min. mee. Schep regelmatig om. Voeg de room, ham en mosterd toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Snijd ondertussen de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne reepjes (julienne). Schep de appel door de prei.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en slavinken.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken prei met appel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken prei met ap­pel

1
1
  • 25 g boter
  • 1 teen knoflook
  • 600 g gesneden prei

Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en bak de knoflook 1 min. Voeg de prei toe en bak op hoog vuur 3 min. mee. Schep regelmatig om.

2
2
  • 100 g hamreepjes julienne
  • 1 el grove mosterd
  • 250 ml kookroom light

Voeg de room, ham en mosterd toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 1 friszoete appel

Snijd ondertussen de appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten in dunne reepjes (julienne). Schep de appel door de prei.

combinatietip:

Lekker met aardappelpuree en slavinken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.