Ha­zen­rug­fi­let met Ita­li­aan­se ro­de-wijn­saus

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • ovenschaal ca. 30 x 40 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ui en knoflook pellen en snipperen. In ruime pan 1 el olie verhitten. Ui en knoflook ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Fond, wijn, rozemarijn, kaneelstokje, kruidnagel en tomatenpuree toevoegen en saus op hoog vuur in 20 à 30 minuten tot ca. 1/3 deel inkoken. Saus boven kom zeven. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Van bimi harde uiteinden afsnijden.
  2. Oven voorverwarmen op 150 °C of gasovenstand 2. In pan met ruim water en zout bimi in 3 à 4 minuten beetgaar koken. Afgieten en citroensap en 1/2 el olie erover sprenkelen. Vier borden voorverwarmen. In koekenpan rest van olie verhitten en hazenrugfilets op hoog vuur in ca. 2 minuten mooi bruinbakken. In ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. In oven in nog ca. 6 minuten van binnen rosé laten worden. Intussen in bakvet carbonarareepjes en champignons in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bakken. Saus erdoor roeren en geheel nog ca. 2 minuten zachtjes doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Hazenrugfilets schuin in plakjes snijden en op borden leggen. Saus naast vlees scheppen en groente erbij leggen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 44 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.