Ha­zen­rug­fi­let in ro­de­wijn­saus

(110)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 110

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Dep de hazenrugfilet droog met keukenpapier en bestrooi naar smaak met zout en (versgemalen)peper. Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees rondom mooi bruin. Draai het vuur laag en braad het vlees afgedekt nog 20-25 minuten tot het vlees vanbinnen rosé is. (Controleer de gaarheid eventueel door een kleine inkeping in het midden van de filet te maken.) Kook intussen op hoog vuur de wijn in 10 minuten in tot de helft. Roer in een andere pan de tomatenpuree los met het extra scheutje wijn en voeg het daarna samen met de vleesfond en de zilveruitjes toe aan de ingekookte wijn. Laat het vervolgens nog 15-20 minuten inkoken tot er ongeveer 250 ml saus van over is. Neem het vlees van het vuur en laat het nog 10 minuten afgedekt rusten. Haal de wijnsaus van het vuur en klop er de boter door. Snijd het vlees in mooie plakken en serveer het met de saus.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.