Ita­li­aans kaas­plank­je

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4. Intussen kaas uit koelkast nemen en op kamertemperatuur laten komen. Gorgonzola en Pecorino elk in 4 puntjes snijden. Parmezaanse kaas grof hakken. Walnootstokbrood in midden van oven in 8 à 10 minuten knapperig bakken. Intussen in droge koekenpan pijnboompitten op laag vuur in ca. 3 minuten goudbruin roosteren. Op bord scheppen en laten afkoelen. Korst van geitenkaas verwijderen en kaas in 8 gelijke stukken snijden. Handen met water bevochtigen en tussen handen elk stukje geitenkaas tot rond bolletje rollen. Helft van bolletjes door pijnboompitten rollen, rest door Parmezaanse kaas rollen. Gorgonzola, Pecorino en geitenkaasbolletjes over vier plankjes verdelen. Stokbrood in plakjes snijden en bij kaasplankjes serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 34 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.