Braad­worst met bie­ten

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 600 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 25 min. wachten
(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 37

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de braadworst 4 min. Schep in de ovenschaal.
  2. Snijd de bieten in blokjes van 1/2 cm (brunoise) en meng ze met de zure room en het komijnzaad door de aardappelpuree.
  3. Breng 2 liter water aan de kook. Doe de prei in een vergiet en schenk het water erover. Schep door de puree en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de worst en warm 25 min. in de oven.
video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 38 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.