Braad­worst & cran­ber­ry­zuur­kool

De verrassing zit 'm in de frisse, zoetzure cranberry's.

(11)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De verrassing zit 'm in de frisse, zoetzure cranberry's. 4 personen
3 11

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de zuurkool onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit 2 el olie in een pan met dikke bodem en bak het komijnzaad 1 min. op middelhoog vuur. Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de zuurkool, tijm en een 1/2 potje cranberrycompote toe en laat 12 min. op laag vuur stoven. Schep regelmatig om.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 13 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.
  3. Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de bieslook fijn en schep door de puree. Serveer met de braadworst en cranberryzuurkool en de rest van de cranberrycompote.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.575 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Braadworst & cranberryzuurkool

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Braad­worst & cran­ber­ry­zuur­kool

1
1
  • 500 g gekookte wijnzuurkool
  • 2 el arachideolie
  • 2 tl komijnzaad

Spoel de zuurkool onder koud stromend water en laat uitlekken. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het komijnzaad 1 min. op middelhoog vuur.

2
2
  • 7½ g tijm
  • 125 g cranberrycompote

Ris de blaadjes tijm van de takjes. Voeg de zuurkool, tijm en de cranberrycompote toe aan de pan en laat 12 min. op laag vuur stoven. Schep regelmatig om.

3
3
  • 1 el arachideolie
  • 4 braadworsten

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 13 min. op middelhoog vuur rondom bruin en gaar.

4
4
  • 800 g aardappelpuree met boter
  • 25 g bieslook

Verwarm ondertussen de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Snijd de bieslook fijn en schep door de puree.

5
5
  • 125 g cranberrycompote

Serveer met de braadworst en cranberryzuurkool en de rest van de cranberrycompote.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.