Ge­stoom­de spruit­jes met peer

Vier ingrediënten die samen een verrassend goed stel vormen.

(112)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands bijgerecht Vier ingrediënten die samen een verrassend goed stel vormen. 4 personen
3 112

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • stoommandje

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de spruitjes schoon. Hak de walnoten grof en bak ze 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Breng zoveel water aan de kook in een pan dat de stoommand het water niet raakt. Doe de spruitjes in de stoommand en stoom ze in 15 min. beetgaar.
  2. Schil ondertussen de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten vervolgens in kleine stukjes. Meng de spruitjes met de peer en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de walnoten en met peper naar smaak. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 160 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gestoomde spruitjes met peer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­stoom­de spruit­jes met peer

1
  • 600 g spruitjes
  • 60 g walnoten

Maak de spruitjes schoon. Hak de walnoten grof en rooster ze 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen.

2

Breng zoveel water aan de kook in een pan dat de stoommand het water niet raakt. Doe de spruitjes in de stoommand en stoom ze in 15 min. beetgaar.

3
  • 2 handperen

Schil ondertussen de peren, snijd ze in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de parten vervolgens in kleine stukjes.

4
  • 150 g zachte geitenkaas 55+

Meng de spruitjes met de peer en verkruimel de geitenkaas erover. Bestrooi met de walnoten en breng op smaak met peper. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.